La comercialització de pa sense envasar.

La venda pa ha de complir els requisits següents.

  • El pa elaborat per al consum habitual en el dia es podrà vendre sense envasar.
  • S’haurà d’embolicar amb els materials autoritzats abans del seu lliurament al consumidor.
  • El pa sense envasar s’ha de col·locar sempre en les prestatgeries en compartiments, en cadascun dels quals figurarà un rètol indicant:
    • denominació del producte
    • pes
    • preu
  • Cal evitar la manipulació del producte pel públic.
  • Si el venedor cobra l’import del pa, en el moment de servir-lo haurà d’utilitzar una protecció sanitàriament adequada.
  • A tots els establiments que venguin pa sense envasar s’exhibirà en lloc visible un cartell de 40 cm d’ample per 30 cm d’alçada, com a mínim, amb el text següent:
    • “El consumidor té dret a fer comprovar el pes de les peces de pa que vol comprar”.
    • “El consumidor pot exigir i utilitzar els fulls de reclamació que aquest establiment té a la seva disposició”.
  • Els establiments disposaran d’una balança a la vista del públic, per a les comprovacions de pes del producte, a petició del comprador.

La comercialització de pa envasat.

L’etiquetatge del pa que es ven envasat ha de contenir la informació següent.

  • El pa per vendre en règim d’autoservei s’ha de presentar necessàriament envasat i etiquetat d’acord amb el que estableixen la norma general d’etiquetatge, presentació i publicitat:
    • Denominació de venda
    • Ingredients
    • Quantitat neta
    • Les condicions especials de conservació
    • Empresa responsable i domicili
  • No cal:
    • Data consum preferent
    • Lot
  • Si el pa envasat no es ven en règim d’autoservei perquè es despatxa per un dependent s’ha de col·locar en compartiments d’igual manera i amb la mateixa informació que el pa sense envasar.

  

 

NORMATIVA APLICABLE

  • Decret 333/1998, de 24 de desembre, sobre comercialització i venda de pa.
  • Reial Decret 1137/1984, de 28 de març, pel que s’aprova la regulació tècnico sanitària per a la fabricació, circulació i comerç del pa i pans especials. (Modificat pel Reial Decret 285/1999, de 22 de febrer).
Disseny Web per QA Solutions

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies