La comercialització de pa sense envasar.

La venda pa ha de complir els requisits següents.

  • El pa elaborat per al consum habitual en el dia es podrà vendre sense envasar.
  • S’haurà d’embolicar amb els materials autoritzats abans del seu lliurament al consumidor.
  • El pa sense envasar s’ha de col·locar sempre en les prestatgeries en compartiments, en cadascun dels quals figurarà un rètol indicant:
    • denominació del producte
    • pes
    • preu
  • Cal evitar la manipulació del producte pel públic.
  • Si el venedor cobra l’import del pa, en el moment de servir-lo haurà d’utilitzar una protecció sanitàriament adequada.
  • A tots els establiments que venguin pa sense envasar s’exhibirà en lloc visible un cartell de 40 cm d’ample per 30 cm d’alçada, com a mínim, amb el text següent:
    • “El consumidor té dret a fer comprovar el pes de les peces de pa que vol comprar”.
    • “El consumidor pot exigir i utilitzar els fulls de reclamació que aquest establiment té a la seva disposició”.
  • Els establiments disposaran d’una balança a la vista del públic, per a les comprovacions de pes del producte, a petició del comprador.

La comercialització de pa envasat.

L’etiquetatge del pa que es ven envasat ha de contenir la informació següent.

  • El pa per vendre en règim d’autoservei s’ha de presentar necessàriament envasat i etiquetat d’acord amb el que estableixen la norma general d’etiquetatge, presentació i publicitat:
    • Denominació de venda
    • Ingredients
    • Quantitat neta
    • Les condicions especials de conservació
    • Empresa responsable i domicili
  • No cal:
    • Data consum preferent
    • Lot
  • Si el pa envasat no es ven en règim d’autoservei perquè es despatxa per un dependent s’ha de col·locar en compartiments d’igual manera i amb la mateixa informació que el pa sense envasar.

  

 

NORMATIVA APLICABLE

  • Decret 333/1998, de 24 de desembre, sobre comercialització i venda de pa.
  • Reial Decret 1137/1984, de 28 de març, pel que s’aprova la regulació tècnico sanitària per a la fabricació, circulació i comerç del pa i pans especials. (Modificat pel Reial Decret 285/1999, de 22 de febrer).

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies