Etiquetatge del peix no envasat

L’etiquetatge del peix que es ven a doll o a que es talla o es pesa al propi punt de venda ha de contenir la informació següent ja sigui en un rètol, cartell, etiqueta, pissarra, etiqueta, etc.

  • preu/kg
  • denominació comercial (ex. sardina)
    – El nom científic no és obligatori: només en producte envasat pel proveïdor; no pel venedor final
  • forma d’obtenció
    • Pesca extractiva o pescat (mar)
    • Aigües dolces (riu)
    • Criat o aqüicultura (granja)
    • Marisqueix
  • zona de captura
    – de captura (nom zona FAO en mar), en pesca extractiva
    – país d’origen, en aigües continentals (riu) i aqüicultura
  • forma de presentació
    • Eviscerat (evs)
    • Amb cap (cc)
    • Sense cap (sc)
    • Filetejat (fl)
    • Cuit (cc)
  • Productes congelats que es venen com a frescos:
    • indicació: “descongelat”
    • data caducitat (és la del dia; no val descongelar i recongelar)
  • Productes glacejats (per evitar oxidació, pèrdua color)
    • preu/kg net
    • preu/kg escorregut
    • % glacejat (sempre i quan superi el 5%)


    Etiqueta del peix a doll


Etiqueta del peix a doll

 

Etiquetatge del peix envasat

L’etiquetatge del peix que es ven envasat ha de contenir la informació següent.

  • denominació comercial
  • nom científic (només en producte envasat)
  • forma d’obtenció
  • zona de captura
  • forma de presentació
  • preu/kg net
  • pes escorregut
  • pes net
  • preu total
  • data caducitat i condicions de conservació
  • empresa responsable i domicili


Etiqueta del peix envasat

 

NORMATIVA APLICABLE

  • Reial Decret 121/2004, de 23 de gener, sobre la identificació dels productes de la pesca, de la aqüicultura i del marisqueig vius, frescos, refrigerats o cuits (BOE 5/2/04).
  • Reial Decret 1380/2002, de 20 de desembre, d’identificació dels productes de la pesca, de l’aqüicultura i del marisqueig congelats i ultracongelats (BOE 3/01/03), modificat pel Reial Decret 1702/2004, de 16 de juliol, (BOE 17/7/04).
  • Reial Decret 1109/1991, de 12 de juliol, Norma General relativa als ultracongelats destinats a l’alimentació humana. (BOE 17/7/91), modificat pel Reial Decret 380/1993, de 12 de març (BOE 20/04/93).
  • Ordre PRE/3360/2004, de 14 d’octubre, per la qual es regula la informació complementària de l’etiquetatge dels productes alimentaris congelats que es presentin sense envasar i s’estableix el mètode d’anàlisi per a la determinació de la massa de glacejat (BOE 19/10/04).
  • Resolució de 7 de febrer de 2008, de la Secretaria General de Pesca Marítima, per la qual es publica el llistat de denominacions comercials d’espècies pesqueres i d’aqüicultura admeses a Espanya (BOE 5/3/08).
  • Resolució de 4 de març de 2009, de la Secretaria General de Pesca Marítima, per la qual s’estableix i es dóna publicitat al llistat de denominacions comercials d’espècies pesqueres i d’aqüicultura admeses a Espanya (BOE 80, de 2-4-2009).
Disseny Web per QA Solutions

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies