Etiquetatge del peix no envasat
L’etiquetatge del peix que es ven a doll o a que es talla o es pesa al propi punt de venda ha de contenir la informació següent ja sigui en un rètol, cartell, etiqueta, pissarra, etiqueta, etc.
- preu/kg
- denominació comercial (ex. sardina)
– El nom científic no és obligatori: només en producte envasat pel proveïdor; no pel venedor final - forma d’obtenció
- Pesca extractiva o pescat (mar)
- Aigües dolces (riu)
- Criat o aqüicultura (granja)
- Marisqueix
- zona de captura
– de captura (nom zona FAO en mar), en pesca extractiva
– país d’origen, en aigües continentals (riu) i aqüicultura - forma de presentació
- Eviscerat (evs)
- Amb cap (cc)
- Sense cap (sc)
- Filetejat (fl)
- Cuit (cc)
- Productes congelats que es venen com a frescos:
- indicació: “descongelat”
- data caducitat (és la del dia; no val descongelar i recongelar)
- Productes glacejats (per evitar oxidació, pèrdua color)
- preu/kg net
- preu/kg escorregut
- % glacejat (sempre i quan superi el 5%)
Etiqueta del peix a doll
Etiqueta del peix a doll
Etiquetatge del peix envasat
L’etiquetatge del peix que es ven envasat ha de contenir la informació següent.
- denominació comercial
- nom científic (només en producte envasat)
- forma d’obtenció
- zona de captura
- forma de presentació
- preu/kg net
- pes escorregut
- pes net
- preu total
- data caducitat i condicions de conservació
- empresa responsable i domicili
Etiqueta del peix envasat
NORMATIVA APLICABLE
- Reial Decret 121/2004, de 23 de gener, sobre la identificació dels productes de la pesca, de la aqüicultura i del marisqueig vius, frescos, refrigerats o cuits (BOE 5/2/04).
- Reial Decret 1380/2002, de 20 de desembre, d’identificació dels productes de la pesca, de l’aqüicultura i del marisqueig congelats i ultracongelats (BOE 3/01/03), modificat pel Reial Decret 1702/2004, de 16 de juliol, (BOE 17/7/04).
- Reial Decret 1109/1991, de 12 de juliol, Norma General relativa als ultracongelats destinats a l’alimentació humana. (BOE 17/7/91), modificat pel Reial Decret 380/1993, de 12 de març (BOE 20/04/93).
- Ordre PRE/3360/2004, de 14 d’octubre, per la qual es regula la informació complementària de l’etiquetatge dels productes alimentaris congelats que es presentin sense envasar i s’estableix el mètode d’anàlisi per a la determinació de la massa de glacejat (BOE 19/10/04).
- Resolució de 7 de febrer de 2008, de la Secretaria General de Pesca Marítima, per la qual es publica el llistat de denominacions comercials d’espècies pesqueres i d’aqüicultura admeses a Espanya (BOE 5/3/08).
- Resolució de 4 de març de 2009, de la Secretaria General de Pesca Marítima, per la qual s’estableix i es dóna publicitat al llistat de denominacions comercials d’espècies pesqueres i d’aqüicultura admeses a Espanya (BOE 80, de 2-4-2009).