Etiquetatge del peix no envasat

L’etiquetatge del peix que es ven a doll o a que es talla o es pesa al propi punt de venda ha de contenir la informació següent ja sigui en un rètol, cartell, etiqueta, pissarra, etiqueta, etc.

  • preu/kg
  • denominació comercial (ex. sardina)
    – El nom científic no és obligatori: només en producte envasat pel proveïdor; no pel venedor final
  • forma d’obtenció
    • Pesca extractiva o pescat (mar)
    • Aigües dolces (riu)
    • Criat o aqüicultura (granja)
    • Marisqueix
  • zona de captura
    – de captura (nom zona FAO en mar), en pesca extractiva
    – país d’origen, en aigües continentals (riu) i aqüicultura
  • forma de presentació
    • Eviscerat (evs)
    • Amb cap (cc)
    • Sense cap (sc)
    • Filetejat (fl)
    • Cuit (cc)
  • Productes congelats que es venen com a frescos:
    • indicació: “descongelat”
    • data caducitat (és la del dia; no val descongelar i recongelar)
  • Productes glacejats (per evitar oxidació, pèrdua color)
    • preu/kg net
    • preu/kg escorregut
    • % glacejat (sempre i quan superi el 5%)


    Etiqueta del peix a doll


Etiqueta del peix a doll

 

Etiquetatge del peix envasat

L’etiquetatge del peix que es ven envasat ha de contenir la informació següent.

  • denominació comercial
  • nom científic (només en producte envasat)
  • forma d’obtenció
  • zona de captura
  • forma de presentació
  • preu/kg net
  • pes escorregut
  • pes net
  • preu total
  • data caducitat i condicions de conservació
  • empresa responsable i domicili


Etiqueta del peix envasat

 

NORMATIVA APLICABLE

  • Reial Decret 121/2004, de 23 de gener, sobre la identificació dels productes de la pesca, de la aqüicultura i del marisqueig vius, frescos, refrigerats o cuits (BOE 5/2/04).
  • Reial Decret 1380/2002, de 20 de desembre, d’identificació dels productes de la pesca, de l’aqüicultura i del marisqueig congelats i ultracongelats (BOE 3/01/03), modificat pel Reial Decret 1702/2004, de 16 de juliol, (BOE 17/7/04).
  • Reial Decret 1109/1991, de 12 de juliol, Norma General relativa als ultracongelats destinats a l’alimentació humana. (BOE 17/7/91), modificat pel Reial Decret 380/1993, de 12 de març (BOE 20/04/93).
  • Ordre PRE/3360/2004, de 14 d’octubre, per la qual es regula la informació complementària de l’etiquetatge dels productes alimentaris congelats que es presentin sense envasar i s’estableix el mètode d’anàlisi per a la determinació de la massa de glacejat (BOE 19/10/04).
  • Resolució de 7 de febrer de 2008, de la Secretaria General de Pesca Marítima, per la qual es publica el llistat de denominacions comercials d’espècies pesqueres i d’aqüicultura admeses a Espanya (BOE 5/3/08).
  • Resolució de 4 de març de 2009, de la Secretaria General de Pesca Marítima, per la qual s’estableix i es dóna publicitat al llistat de denominacions comercials d’espècies pesqueres i d’aqüicultura admeses a Espanya (BOE 80, de 2-4-2009).

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies