Etiquetatge de la fruita i verdura no envasada

L’etiquetatge de la fruita i verdura que es ven a doll o a que es talla o es pesa al propi punt de venda ha de contenir la informació següent ja sigui en un rètol, cartell, etiqueta, pissarra, etiqueta, etc.

  • preu/kg.
  • nom comercial (ex. poma)
  • varietat (si la Norma de Qualitat ho exigeix) (ex. golden)
  • categoria comercial (ex. Extra, 1a, 2a, 3a)
  • calibre (si la Norma de Qualitat ho exigeix) (ex. diàmetre)
  • origen (zona de producció / país d’origen per importació)

Exemples:

  • Denominació del producte: la denominació específica contemplada en la corresponent norma de qualitat de la fruita concreta.
    Ex: poma

  • Nom de la varietat: Obligatori si així ho exigeix la norma de qualitat del producte.
    Ex: golden, fuji, royal, starking, …

  • Categoria comercial: definides a les normes de qualitat.
    Ex: “Extra”, “I”, “II”.

  • Calibre: obligatori si ho exigeix la norma de qualitat del producte.
    Ex: poma és obligatori a les categories Extra, “I”, “II”.
    Es fixen uns diàmetres mínims per a cada calibre.

  • Origen del producte: zona de producció.
    Per als productes importats s’indicarà el país d’origen o la zona si prové del mercat nacional.


    Etiquetatge fruita a doll o no envasada


Etiquetatge fruita a doll o no envasada

Etiquetatge de la fruita i verdura envasada

L’etiquetatge de la fruita i verdura que es ven envasada ha de contenir la informació següent.

  • Quantitat neta
  • Identificació de l’empresa i el seu domicili
  • Lot
  • preu/kg
  • preu total
  • nom comercial
  • varietat (si la Norma de Qualitat ho exigeix)
  • categoria comercial
  • calibre (si la Norma de Qualitat ho exigeix)
  • origen

No és necessari:
Data caducitat o consum preferent ni condicions de conservació


Etiquetatge fruita envasada

NORMATIVA APLICABLE

  • Reglament CE 1182/2007 Reglament CE sobre fruites i hortalisses
  • Reglament CE 2200/1996 Reglament CE sobre fruites i hortalisses
  • Reial decret 2192/1984, Reglament d’aplicació de les normes de qualitat per a les fruites fresques i hortalisses destinades al comerç interior
  • Reglament 907/2004/CE pel que es modifiquen les normes de comercialització aplicables a fruites i hortalisses fresques en el que afecta a presentació i marcat.
  • Reglament 1580/2007 de la Comissió, de 21 de desembre de 2007, pel qual s’estableixen les disposicions d’aplicació dels Reglaments (CE) nº 2200/1996, (CE) 2201/1996 i (CE) 1182/2007 del Consell en el sector de fruites i hortalisses.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies