Etiquetatge de la fruita i verdura no envasada
L’etiquetatge de la fruita i verdura que es ven a doll o a que es talla o es pesa al propi punt de venda ha de contenir la informació següent ja sigui en un rètol, cartell, etiqueta, pissarra, etiqueta, etc.
- preu/kg.
- nom comercial (ex. poma)
- varietat (si la Norma de Qualitat ho exigeix) (ex. golden)
- categoria comercial (ex. Extra, 1a, 2a, 3a)
- calibre (si la Norma de Qualitat ho exigeix) (ex. diàmetre)
- origen (zona de producció / país d’origen per importació)
Exemples:
- Denominació del producte: la denominació específica contemplada en la corresponent norma de qualitat de la fruita concreta.
Ex: poma - Nom de la varietat: Obligatori si així ho exigeix la norma de qualitat del producte.
Ex: golden, fuji, royal, starking, … - Categoria comercial: definides a les normes de qualitat.
Ex: “Extra”, “I”, “II”. - Calibre: obligatori si ho exigeix la norma de qualitat del producte.
Ex: poma és obligatori a les categories Extra, “I”, “II”.
Es fixen uns diàmetres mínims per a cada calibre. - Origen del producte: zona de producció.
Per als productes importats s’indicarà el país d’origen o la zona si prové del mercat nacional.
Etiquetatge fruita a doll o no envasada
Etiquetatge fruita a doll o no envasada
Etiquetatge de la fruita i verdura envasada
L’etiquetatge de la fruita i verdura que es ven envasada ha de contenir la informació següent.
- Quantitat neta
- Identificació de l’empresa i el seu domicili
- Lot
- preu/kg
- preu total
- nom comercial
- varietat (si la Norma de Qualitat ho exigeix)
- categoria comercial
- calibre (si la Norma de Qualitat ho exigeix)
- origen
No és necessari:
Data caducitat o consum preferent ni condicions de conservació
Etiquetatge fruita envasada
NORMATIVA APLICABLE
- Reglament CE 1182/2007 Reglament CE sobre fruites i hortalisses
- Reglament CE 2200/1996 Reglament CE sobre fruites i hortalisses
- Reial decret 2192/1984, Reglament d’aplicació de les normes de qualitat per a les fruites fresques i hortalisses destinades al comerç interior
- Reglament 907/2004/CE pel que es modifiquen les normes de comercialització aplicables a fruites i hortalisses fresques en el que afecta a presentació i marcat.
- Reglament 1580/2007 de la Comissió, de 21 de desembre de 2007, pel qual s’estableixen les disposicions d’aplicació dels Reglaments (CE) nº 2200/1996, (CE) 2201/1996 i (CE) 1182/2007 del Consell en el sector de fruites i hortalisses.