Etiquetatge de la fruita i verdura no envasada

L’etiquetatge de la fruita i verdura que es ven a doll o a que es talla o es pesa al propi punt de venda ha de contenir la informació següent ja sigui en un rètol, cartell, etiqueta, pissarra, etiqueta, etc.

  • preu/kg.
  • nom comercial (ex. poma)
  • varietat (si la Norma de Qualitat ho exigeix) (ex. golden)
  • categoria comercial (ex. Extra, 1a, 2a, 3a)
  • calibre (si la Norma de Qualitat ho exigeix) (ex. diàmetre)
  • origen (zona de producció / país d’origen per importació)

Exemples:

  • Denominació del producte: la denominació específica contemplada en la corresponent norma de qualitat de la fruita concreta.
    Ex: poma

  • Nom de la varietat: Obligatori si així ho exigeix la norma de qualitat del producte.
    Ex: golden, fuji, royal, starking, …

  • Categoria comercial: definides a les normes de qualitat.
    Ex: “Extra”, “I”, “II”.

  • Calibre: obligatori si ho exigeix la norma de qualitat del producte.
    Ex: poma és obligatori a les categories Extra, “I”, “II”.
    Es fixen uns diàmetres mínims per a cada calibre.

  • Origen del producte: zona de producció.
    Per als productes importats s’indicarà el país d’origen o la zona si prové del mercat nacional.


    Etiquetatge fruita a doll o no envasada


Etiquetatge fruita a doll o no envasada

Etiquetatge de la fruita i verdura envasada

L’etiquetatge de la fruita i verdura que es ven envasada ha de contenir la informació següent.

  • Quantitat neta
  • Identificació de l’empresa i el seu domicili
  • Lot
  • preu/kg
  • preu total
  • nom comercial
  • varietat (si la Norma de Qualitat ho exigeix)
  • categoria comercial
  • calibre (si la Norma de Qualitat ho exigeix)
  • origen

No és necessari:
Data caducitat o consum preferent ni condicions de conservació


Etiquetatge fruita envasada

NORMATIVA APLICABLE

  • Reglament CE 1182/2007 Reglament CE sobre fruites i hortalisses
  • Reglament CE 2200/1996 Reglament CE sobre fruites i hortalisses
  • Reial decret 2192/1984, Reglament d’aplicació de les normes de qualitat per a les fruites fresques i hortalisses destinades al comerç interior
  • Reglament 907/2004/CE pel que es modifiquen les normes de comercialització aplicables a fruites i hortalisses fresques en el que afecta a presentació i marcat.
  • Reglament 1580/2007 de la Comissió, de 21 de desembre de 2007, pel qual s’estableixen les disposicions d’aplicació dels Reglaments (CE) nº 2200/1996, (CE) 2201/1996 i (CE) 1182/2007 del Consell en el sector de fruites i hortalisses.
Disseny Web per QA Solutions

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies