La comercialització dels ous no envasats.
L’etiquetatge dels ous ha de contenir la informació següent que constarà a la seva closca.
- La forma de cria de les gallines
- 0 – ecològica
- 1 – camperes
- 2 – de terra
- 3 – de gàvia
- El país d’origen.
- El productor, amb número de província, municipi i explotació.
- Addicionalment, també es pot marcar la data de caducitat.
Etiquetatge closca ous
La comercialització dels ous envasats.
L’etiquetatge dels ous que es venen envasats ha de contenir la informació següent.
- Data de consum preferent (día y mes).
- Forma de conservació (tipus de refrigeració).
- Nombre d’unitats.
- Classe segons pes i mida
- XL, L, M o S
- La categoria.
- Els destinats al consum humà directe són de la categoria A.
- Frescor: els frescos estan destinats a un consum en un termini de 28 dies des de la posta.
- Els extra frescos limiten el termini a 9 dies.
- El mode de cria de les gallines.
- Codi de l’empresa embaladora.
- Codi del centre classificador.
Etiquetatge ous envasats
NORMATIVA APLICABLE
- Reial decret 226/2008, de 15 de febrer, pel qual es regulen les condicions d’aplicació de la normativa comunitària de comercialització d’ous
- Reglament (CE) núm. 1028/2006 del Consell, de 19 de juny de 2006, sobre les normes de comercialització dels ous.
- Reglament (CE) Núm. 1039/2005 del Consell, de 21 de juny de 2005, que modifica el
Reglament (CEE) núm 1907/90 pel que fa referència al marcat d’ous. - Reglament (CE) 2295/2003 de la Comissió, de 23 de desembre de 2003 pel qual s’estableixen les disposicions d’aplicació del Reglament (CEE) nº 1907/1990 del Consell relatiu a determinades normes de comercialització dels ous.
- Reglament (CEE) 2052/2003 de Consell, de 17 de novembre de 2003, pel qual es modifica el Reglament (CEE) nº 1907/90, relatiu a determinades normes de comercialització dels ous.
- Reglament (CEE) 1907/90 del Consell, de 26 de juny de 1990, relatiu a determinades normes de comercialització dels ous.