La comercialització dels ous no envasats.

L’etiquetatge dels ous ha de contenir la informació següent que constarà a la seva closca.

  • La forma de cria de les gallines
  • 0 – ecològica
  • 1 – camperes
  • 2 – de terra
  • 3 – de gàvia
  • El país d’origen.
  • El productor, amb número de província, municipi i explotació.
  • Addicionalment, també es pot marcar la data de caducitat.

Etiquetatge closca ous

La comercialització dels ous envasats.

L’etiquetatge dels ous que es venen envasats ha de contenir la informació següent.

  • Data de consum preferent (día y mes).
  • Forma de conservació (tipus de refrigeració).
  • Nombre d’unitats.
  • Classe segons pes i mida
    • XL, L, M o S
  • La categoria.
    • Els destinats al consum humà directe són de la categoria A.
  • Frescor: els frescos estan destinats a un consum en un termini de 28 dies des de la posta.
    • Els extra frescos limiten el termini a 9 dies.
  • El mode de cria de les gallines.
  • Codi de l’empresa embaladora.
  • Codi del centre classificador.


Etiquetatge ous envasats

NORMATIVA APLICABLE

  • Reial decret 226/2008, de 15 de febrer, pel qual es regulen les condicions d’aplicació de la normativa comunitària de comercialització d’ous
  • Reglament (CE) núm. 1028/2006 del Consell, de 19 de juny de 2006, sobre les normes de comercialització dels ous.
  • Reglament (CE) Núm. 1039/2005 del Consell, de 21 de juny de 2005, que modifica el
    Reglament (CEE) núm 1907/90 pel que fa referència al marcat d’ous.
  • Reglament (CE) 2295/2003 de la Comissió, de 23 de desembre de 2003 pel qual s’estableixen les disposicions d’aplicació del Reglament (CEE) nº 1907/1990 del Consell relatiu a determinades normes de comercialització dels ous.
  • Reglament (CEE) 2052/2003 de Consell, de 17 de novembre de 2003, pel qual es modifica el Reglament (CEE) nº 1907/90, relatiu a determinades normes de comercialització dels ous.
  • Reglament (CEE) 1907/90 del Consell, de 26 de juny de 1990, relatiu a determinades normes de comercialització dels ous.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies