Al Web de l’ACSA hi ha recomanacions per evitar  les toxiinfeccions alimentàries a l’àmbit de la llar, el risc de les quals  augmenta en èpoques de calor. Tota la informació en el enllaç següent:

http://acsa.gencat.cat/ca/detall/Protegeix-te-de-les-toxiinfeccions-alimentaries

Les elevades temperatures de l’estiu i el temps transcorregut entre que es prepara el menjar i es consumeix poden afavorir el creixement microbià i causar una toxiinfecció alimentària (TIA): una malaltia provocada per la ingesta d’aliments contaminats amb microorganismes patògens o les seves toxines.

Per això, l’estiu és l’època més crítica pel que fa a la incidència de les TIA. Mantenir la cadena del fred des de l’elaboració dels aliments fins a l’hora de consumir-los i respectar les normes d’higiene durant la preparació i la conservació del menjar ajuda a garantir la seguretat dels aliments.

Categories: Recomanacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies